Inhoud laden…
Winkelwagen Afrekenen
Subtotaal:  0,00

Behandelingen

COUPEROSE

Couperose is een cosmetische storende maar ongevaarlijke huidaandoening die meestel gepaard gaat met abnormale roodverkleuring op wangen en/of de neus, soms op de kin. Het zijn het kleine fijne bloedvaatjes en spinnenwebjes. Couperose gaat helaas niet vanzelf weg maar gelukkig kan behandeling uitkomst bieden.

Mogelijke oorzaken van couperose?

Couperose is deels erfelijke bepaald. Voornamelijk mensen met een lichter huidtype hebben er vaak last van. Over het algemeen komt couperose vaker voor bij ouderen en mensen die regelmatig buiten zijn. Couperose kan ook ontstaan als gevolg van acne rosacea, bij deze huidaandoening ontstaan kleine ontstekingen, waarbij naast roodheid ook puistjes kunnen ontstaan. Vaak wordt couperose geassocieerd met rosacea, alhoewel beide vaak samen voorkomen, moeten de aandoeningen wel als apart worden beschouwd.

Couperose behandeling met medisch IPL toestel van Cutera

De menselijke huid beschikt over een zogenaamd optisch venster. Door keuze van een gepaste filter, is het mogelijk om selectief bloedvaten te bereiken, zonder de omliggende huid te beschadigen. Bloedvaten worden hierdoor op een adequate manier afgesloten.

Wat kan u zelf doen tegen couperose

Couperose verdwijnt niet vanzelf, maar kan wel erger worden door warmte koude, wind, consumptie van alcohol, pikant eten, emoties.

Is het pijnlijk?

De pulsen duren slechts een fractie van een seconde en men voelt een lichte prikkeling. Bovendien wordt het handstuk gekoeld tot 20°, wat de pijngewaarwording vermindert en de veiligheid verhoogt.

Behandelingstijd:

Afhankelijk van het te behandelen gebied dient u rekening te houden met een behandelduur van tussen de 15 en 30 minuten.

Welke vasculaire aandoeningen kunnen moeilijk behandeld worden?

  • blauwe aders in gelaat
  • adertjes op de benen: kan wel met KTP laser of Nd-YAG laser
  • spataderen: kan wel met endoveneuze lasertherapie

Welke vasculaire aandoeningen zijn goed te behandelen?

  • couperose: of teleangiëctasieën, fijne bloedvaatjes in gelaat
  • rosacea: couperose met ontstekingsverschijnselen (puistjes)
  • diffuse couperose: egale roodheid van gelaat
  • poikiloderma de Civatte: roodbruine grillige vlekken met verwijdde haarvaatjes in de hals
  • spiders: spinnenkop, rood kopje van waaruit fijne bloedvaatjes vertrekken in de vorm van pootjes, meestal in gelaat
  • kersangioom: klein, rood bolletje